| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Hrb14 Guild Master

|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 01:04 Temat postu: Propozycje ! |
|
|
Tutaj mozna umieszczac wszystkie pomysly/propozycje dotyczace naszej gildii ;] _________________ Laintime Korean PVP Warrior
http://pl.youtube.com/watch?v=tb6yzXA7DhA
Ostatnio zmieniony przez Hrb14 dnia Pią Kwi 17, 2009 11:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 01:04 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Valador

|
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 19:34 Temat postu: |
|
|
Kilka zmian, które można wprowadzić.
Rekrutacja:
1.Okres próbny 1 - 2 tygodnie, po tym czasie decyzja zarządu o przyjęciu na stałe.
2.Przyjmowanie wg klas, aby uniknąć nadmiaru.
3.Limit członków - 50 osób.
4.Obowiązek rejestracji na forum i "bycie na bieżąco" w sprawach gildii.
5.Ustanowienie progu lvlowego (w przyszłości).
Rangi:
=Rekrut - okres próbny.
=Żołnierz - stały członek gildii.
=Sierżant - dowodzi w czasie walki z hordą. Osoba doświadczona w grze.
=Weteran - j/w + organizacja raidów, instancji. Osoba wyróżniona, posiadająca długi staż w gildii. Możliwość rekrutacji.
=Podoficer - większość uprawnień, tylko osoby zaufane, zasłużone gildii jak i posiadające najwyższy lvl.
=Oficer - administracja gildii, razem z Guild Masterem podejmują decyzje.
=GM - Hrb.
Reklama:
Przydałoby się napisać stosowną notkę na forum Avalona, aby wypromować gildię i zachęcić graczy do wstąpienia.
Organizacja:
Usuwanie członków nieaktywnych przez 7 dni bez ówczesnego powiadomienia zarządu gildii (oficerowie, Gm).
Forum:
Wyczyszczenie wszystkich działów ze zbędnych, już zresztą nieaktualnych tematów po wipe.
Krótkie podsumowanie. Czekam na Wasze wypowiedzi. Liczę na w miarę poważne podejście do pomysłu, jeżeli chcemy zrobić silną i respektowaną gildię na serwerze. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hrb14 Guild Master

|
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 11:46 Temat postu: |
|
|
A wiec tak Val wiekszosc z twoich pomyslow jest sensowna i dobrze pomyslana.
Punkty 1 , 2 ,4 , 5 wchodza zaraz po zrobieniu gildii , a co do punktu 3 czyli Limitu to tutaj sie nie zgadzam. Po co ustawiac jakies Limity ? Mysle ze sprobujemy zrobic balans klass (ok 10 w kazdej ) !
Rangi rowniez ciekawe , chyba juz Czas zmienic tamte stare ;p
Forum jak bede mial troche czasu przeczyszcze ,a co do usuwania to jeszcze to przedyskutujemy
pozdrawiam ;] _________________ Laintime Korean PVP Warrior
http://pl.youtube.com/watch?v=tb6yzXA7DhA |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Valador

|
Wysłany: Wto Lip 08, 2008 12:15 Temat postu: |
|
|
| W sumie racja, nie pomyślałem. Jak będą usuwani nieaktywni to limit członków będzie niepotrzebny z racji, że wszyscy będą grać. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Valador

|
Wysłany: Sro Lip 09, 2008 00:25 Temat postu: |
|
|
Witam!
Reaktywowana po wipe gildia Ostrza, ogłasza rekrutacje!
Jesteśmy gildią po stronie Przymierza, z tradycjami i długim stażem na Avalonie.Zachęcam wszystkich graczy do wstąpienia w nasze szeregi.
Ostrza - organizacja dywersyjno-wywiadowcza króla, dba o utrzymanie dominacji cesarstwa w prowincjach Eastern Kingdoms poprzez inwigilację i likwidację środowisk wrogich imperium. (czyt. Horde).Do owej organizacji należą wybrane osoby, zgrane, pomocne, zmobilizowane, najlepsze w swoim fachu.
Forum gildii - www.ostrza-avalon.phorum.pl
Regulamin:
1. Współpraca i wzajemna pomoc w gildii są naszym priorytetem, zasada stawiana zawsze na pierwszym miejscu.
2. Każdy z członków podlega Mistrzowi Gildii.
3. Zaangażowanie i czynny udział w rozwoju gildii.
4. Obowiązek rejestracji na naszym forum i "bycie na bierząco" w najważniejszych sprawach.
5. Pełna kultura i poprawne używanie ojczystego języka na forum i w grze.
6. Całkowity zakaz handlu w gildii.
7. Chcesz awansować? Bądź pomocny, nawiąż dobre relacje z pozostałymi graczami, wykaż się umiejętnościami w grze - napewno zostaniesz zauważony!
8. Używanie jakichkolwiek nielegalnych wspomagaczy (cheatów) do gry lub bugów skutkuje bezwarunkowym wydaleniem z organizacji.
9.Po 7 dniach nieobecności, bez uprzedniego powiadomienia zarządu gildii, gracz zostaje wydalony.
Rangi:
= Rekrut - okres próbny.
= Żołnierz - pełnoprawny członek gildii.
= Sierżant - dowodzi w czasie walki z hordą. Osoba doświadczona w grze.
= Weteran - j/w + organizacja raidów. Osoba wyróżniona, posiadająca długi staż w gildii. Możliwość rekrutacji.
= Podoficer - większość uprawnień, tylko osoby zaufane, zasłużone gildii jak i posiadające najwyższy lvl.
= Oficer - administracja gildii, razem z Guild Masterem podejmują decyzje o losach gildii.
= GM - Mistrz Gildii - Hrb.
Jeżeli masz potencjał i sądzisz, że podołasz naszym wymaganiom napisz w grze do:
Hrb - Mistrz Gildii
Zeus - Oficer
Valador - Oficer
Jeszcze raz serdecznie zapraszam i pozdrawiam!
---------------------------------------------------------------
Piszcie tutaj wszystkie uwagi dotyczące ogłoszenia. Przed wrzuceniem go na forum Avalona, trzeba wprowadzić w życie nowe rangi i zrobić czystke na forum aby, się jako tako prezentowało.
Pozdro |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hrb14 Guild Master

|
Wysłany: Sro Lip 09, 2008 11:23 Temat postu: |
|
|
Bardzo fajnie napisane , nie ma sie do czego przyczepic ;p no moze do punktu 9 ( 7 dni to troche malo jak dla mnie ;p )
Zrobilem czystke na forum tzn.pousouwalem zbedne tematy , jak wejde do gry (czekam w kolejce) zmienie rangi. _________________ Laintime Korean PVP Warrior
|
| Powrót do góry |
|
 |
Valador

|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 22:29 Temat postu: |
|
|
Skoro gildia już powstała i powoli rekrutujemy, to wspomnę na temat okresu próbnego:
- trwa od 1 do 2 tygodni
- w tym czasie obserwujemy zachowanie "rekruta"
- umiejętność zgrania z resztą gildii
- godne reprezentowanie gildii
- zaangażowanie w sprawy gildii (raidy, instancje, pomoc)
- znajomość j. polskiego (oczywiście drobne błędy nie mają znaczenia)
- komunikatywność
Po jego zakończeniu:
- głosowanie, w którym biorą udział: GM, Oficerowie i Podoficerowie
- decyzja o przyjęciu na stałe lub wyrzuceniu z gildii
To tylko moje zdanie na ten temat, liczę na poprawki ;P |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hrb14 Guild Master

|
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 11:39 Temat postu: |
|
|
Wszystko ladnie pieknie ale poki co jest lekki chaos w gildii , trzeba to ogarnac i poczekac az sie "szkielet personalny" znowu ukrztaltuje , pozniej mozemy wprowadzic w zycie twoja propozycje.
pozdrawiam. _________________ Laintime Korean PVP Warrior
|
| Powrót do góry |
|
 |
Borysek

|
Wysłany: Sro Lip 23, 2008 20:38 Temat postu: |
|
|
Mi tez sie to podoba a w tej gildi bede na dobre chyba ....... bo fajny klimacik i wsyzstko fajnie  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hrb14 Guild Master

|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 06:57 Temat postu: |
|
|
Propozycja Zmiany Rang :
Jako ze ostatnio narobil sie lekki balagan proponuje zmienic system rang na ponizszy (wedlug mnie bardziej czytelny i sprawiedliwy) :
-Rekrut-nowa osoba w guild , ktora po tygodniu ma prawo ubiegac sie o wyzsza range (czy dostanie decyduja GM i oficerowie).
-Zolnierz-Jedna zbiorowa ranga dla wszystkich , w ten sposob nikt nie bedzie sie czul pokrzywdzony (wszyscy sa przeciez rowni) !
-Weteran-range taka beda posiadac tylko najbardziej zasluzone osoby , ktore potwierdzily swoja lojalnosc wobec G!
-Oficer-to chyba wiadomo (4-5 wystarczy) ;p
-GM-to tez chyba wiadomo ;p
Chcialbym jeszcze wprowadzic jedna range tym razem specjalna, a mianowicie :
-PvP Master ew.Master PvP-Nagroda dla osoby ktora wygra Lige PvP (ranking PvP) , ranga ta bedzie zmieniala swojego "wlasciciela" tzn.kto wygra wyzej wymienione rozgrywki bedzie zabieral rowniez owa range!
To tylko moja propozycja mam nadzieje uslyszec wasze opinie.
pozdrawiam Hrb  _________________ Laintime Korean PVP Warrior
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sethen

|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 16:32 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi sie ze to dobry pomysl, szczegolnie z ta nowa ranga, a ranga sierzant jest chyba zbedna bo pozwala pobrac tylko kilka rzeczy wiecej z gb niz zolnierz a sprawia problem komu ja dac i za co, wiec wg. mnie takie ujednolicenie bedzie dobrym rozwiazaniem. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Miresa

|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 18:41 Temat postu: |
|
|
wydaje mi sie ze rangi powinny być przyznawane
Rekrut - okres próbny
Żołnierz - typowo po zatwierdzeniu ze sie nadaje na członka gildii
Sierżant - za pomoc i wspieranie innych swoja pomocą w questach przyznawane od tylko od 35 lvl
Podoficer - jw tylko ze tu juz klania sie rola organizacyjna typu zbieranie ludzi na inste porzyznawane od 55 lvl
Oficer - jw ale do obowiązków dochodzi wspieranie gm i pomoc w organizacji raidow na przeciwna frakcje (ilość zależna od rozmiarów gildii i przydalo by sie od 65 lvl)
Weteran - jw, bardzo doświadczony, bardzo zasłużony dla gildii (gracz z przed wipe)
GM - nikt mu nie podskoczy i zawsze jest tylko 1 ^^ Hrb
Mam nadzieje ze sie podoba.jest to podobne do tego co napisał kiedyś Hrb
Warzna rzecz jak padła w postach powyżej wymaga sie lojalności od członków gildii
(znane są przypadki ze ktoś już był przyjęty (grał) i nagle mu sie odwidzi ;/ i odchodzi) _________________
Wow mógłby być moim domem lecz istnieje wiele więcej rzeczy poza nim bym była przychylna do pozostania w nim dłużej niż uważam za stosowne ^^ |
|
| Powrót do góry |
|
 |
AnteRoot
|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 19:58 Temat postu: |
|
|
Podsumowanie zaproponowane przez Mirese podoba mi się .
Prosty i zawiera sedno..
jestem na tak. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Sethen

|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 21:53 Temat postu: |
|
|
Wszystko dobrze troche by bylo zamieszania z tym lvl'em ale tak to moze funkcjonowa, nie zgodze sie tylko z tym ze Oficer od 65 lvl'u, oficer przynajmniej wg. mnie nie musi miec wysokiego lvl'u tylko wiedze o Wow'ie wystarczajaca do pomocy mniej doswiadczonym graczom, nikt nie mowi ze oficer musi pomagac np. w q lub instach dobrze by bylo ale to nie jest konieczne, reszte moge przyjac chociaz ciezko jest ocenic kto przysluzyl sie gildi zwolujac insty lub rajdy, wiadomo pomaga on innym w jakis sposob ale ktos kto np. wrzuca wiele rzeczy ktore np. zrobi z profesji tez jest bardzo pomocny a o tym wzmianki nie ma, wiec wolal bym tak jak powiedzial Hrb aby byla jedna ranga dla wszystkich czyli zolnierz lub inna, oraz weteran tak jak powiedziala Miresa osoby zasluzone np. starzy gracze spzred wipe lub organizatorzy inst, raidow oraz ci w inny sposob pomagajacy gildi. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kameleon

|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 07:51 Temat postu: |
|
|
Jestem za propozycja Miresy, bardziej mi sie podoba:] i ranga master PvP... hmmm... mysle ze to dosyc ciekawy pomysl... byloby by to swego rodzaju wyroznienie dla osob ktore wygraly lige;] taka ranga honorowa  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Reklama
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 07:51 Temat postu: |
|
|
|
|
| Powrót do góry |